– Varför du behöver gå emot massan –

Vi pratar ofta om vikten bakom att gå emot massan. Det är en sak som sällan diskuteras inom trading och är en av de grundläggande principerna man bör ha i åtanke för att se mer gröna siffror på sitt tradingkonto.

Om du är intresserad av personlig utveckling har du säkert hört citatet ’’För att ha det som andra inte har måste du vara villig att göra det som andra inte gör’’. Det är ett talesätt som har stor vikt inom trading och det är till och med fundamentalt för att få en sann edge i marknaden över tid. Det är vad vi ska gå igenom i dagens blogginlägg.

En av de grundläggande principerna i hur marknaden fungerar är att det är ett nollsummespel. För att en person ska kunna tjäna pengar måste en trader på andra sidan skärmen förlora pengar. Vi vet även att som regel förlorar ca 90% av alla traders i marknaden över tid.

Majoriteten av retail traders fokuserar på strategier. De fokuserar på indikatorer och de fokuserar på de visuella aspekterna med marknaden. Att ha en strategi är självklart viktigt, men utan den underliggande förståelsen i hur marknaden fungerar är det mer eller mindre värdelöst. Det professionella traders fokuserar på är hur massan agerar för att sedan handla emot dem. Det är så banktraders jobbar och det är vad de gör på daglig basis.

Så hur kan vi dra nytta av detta? Vi kan dra nytta på 3 sätt:

  1. Förstå hur majoriteten tänker och handlar.
  2. Studera hur banktraders och professionella institut handlar emot massan.
  3. Positionera oss med proffsen.

Det ger oss mycket bättre förutsättningar och är en av nyckelpunkterna till vinnande trading.

Här är 3 tradinglegender som har tjänat MASSIVA mängder pengar genom att gå emot massan.

George Soros

Jessie Livermore

Paul Tudor Jones

Självklart handlar det om att ha ett system och en strategi. Det är en viktig sak i trading, men där du kommer finna majoriteten av guldet är i psykologin bakom hur marknaden fungerar. Låt denna förståelsen ta dig närmre dina mål på vägen mot vinnande trading. Det är vad som spelar roll.

Tack för idag traders! – Mvh TK Teamet 📈

Redaktör: Erik Kylander