Trading är ett ämne som kan ha många aspekter till sig. Det kan för vissa vara en simpel process, där resan från utbildning till livehandel är relativt jordnära och smärtfri. Det är dock tyvärr inte normen vi ser. Det är inte sällan som vi får in meddelanden från traders med stor frustration efter att ha följt en online guru som lovade båtar och ferraris, men som inte gav dem vad som faktiskt behövdes för att bli vinnande i marknaden.

Det leder oss in på den största orsaken till varför trading för många motiverade människor kan vara förvirrande och smärtsamt. Det är inte ovanligt att vi blir motiverade till att lära oss trading av personer som inte tar vårat bästa intresse i förstahand. När vi ser killen i sin hyrda Ferrari, som bor på dyra hotell och flashar pengar till höger och vänster är det lätt att bli förförd in i den falska verkligheten att det är vad trading handlar om i realiteten. Det är klart att vårat syfte med trading är att få en bra avkastning i marknaden, men förväntningarna av hur det ska se ut är vad som lämnar många traders hängandes på kanten.

Sanningen är att trading kan vara simpelt, men det är inte enkelt. Det tar tid och vilja att lära sig och som med allting som är äkta här i livet så sker det sällan över natten. När du går in och handlar i marknaden möter du upp med några av de skarpaste sinnena i världen. Därför är rätt mindset när vi börjar lära oss helt avgörande till vart vi kommer ut på andra sidan.

Så då kommer frågan – Hur lång tid tar det att lära sig?
Svaret är att det är olika för alla, men det vi ser baserat på statistik är att det vanligaste är omkring 6 – 18 månader hos en person som är fullt dedikerad.

Sanningen är att ingen kommer fram som inte gör jobbet som krävs. Däremot kan inlärningskurvan snabbas upp rejält genom att tex studera en kurs, kopiera framgångsrika traders vanor och regler samt hålla ett positivt och framgångsrikt mindset.

Allt börjar med att du bestämt dig att göra det som krävs för DIG SJÄLV och inte för bilden som målas upp av gurus på sociala plattformer. Släpp stressen av att det måste gå snabbt och fokusera på DITT nästa steg. Det är alltid snabbaste vägen till framgång.

Med det i åtanke så finns det inga gränser till vad som kan uppnås.

Trevlig kväll traders! – Mvh TK Teamet  📈

Redaktör:Erik Kylander