Varför en försiktig Trader når längre

Av Peter Svan


Ställ dig själv frågan, är du en smart trader?

Många vill tro det, många vill tro sig själva vara unika i sin trading eller att de tänker annorlunda. Faktum är att majoriteten tänker nästan likadant, men med en egen liten twist som baseras på din personlighet och erfarenheter.

Du har hört stories om traders som tjänar miljoner i krascher, som tog massiva risker och därmed också tjänade stort. Det kan låta inspirerande men för varje trader som har tur och tjänar miljoner, så är det tusentals som gör samma sak men inte drar vinstlotten. Yes, det är ett lotteri med stora risker oavsett om du har en hög sannolikhet. En smart trader är här för idag, imorgon och 5 år framåt – eller mer. Om du riskerar att inte vara här imorgon, bara för att du tror på en trade så stort – så spelar det ingen roll om du vinner idag eller ej. Förr eller senare så är förlusten här och den kommer ta alla dina tidigare vinster och mer.

Låt oss prata om en smart trader.

En smart trader är en försiktig trader, enligt min erfarenhet handlar det väldigt lite om EN TRADE. Det handlar om att göra en sak, väldigt många gånger och vara kontinuerlig i sin riskhantering. En vanlig grej hos nya traders är att de är inkonsekventa med sin risk i positionerna, de kan t.e.x tro att en affär har större sannolikhet än den andra, om det vore fallet. Varför tar du den andra?

För mig så har varje affär jag tar samma sannolikhet att gå väl, jag följer en plan som är testad och jag har lång erfarenhet av att handla den och läsa marknaden. Min edge kommer i erfarenheten och förståelsen för hur stora grupper av trader handlar, och hur jag kan använd den informationen. Om du tar trades som enligt dig själv har olika stor chans att lyckas, om du till exempel finner dig själv i tankarna att “den här traden ser jättebra ut” så är något fel i din tradingplan.

Alla trades du tar ska vara väldigt “fina” och enligt samma recept som den förra. Om du såg en trade som har “mer sannolikhet” enligt dig än den förra, så måste du se över din plan och vad du gör. Så att varje affär får samma sannolikhet.

Så, en smart trader tänker på risken först – att vara här imorgon och förstår vikten av kontinuerligt beteende för att lyckas över tid.

Lyssna in avsnitt #47 på traderkanalens podcast, där pratar jag om en försiktig trader.

En försiktig trader summerat

  • Tänker risken först i alla affärer
  • Förstår att långsiktighet är nyckeln
  • Handlar i marknaden efter han/hon blivit bevisat lönsam
  • Investerar i sig själv innan de investerar i marknaden
  • Tänker på “året” istället för “dagen”

Vi kan absolut punkta upp fler saker som kännetecknar en försiktig trader, eller en smart trader. Men du greppar konceptet, varför vara kortsiktig och vårdslös när du vet av historik och erfarenhet att den försiktige och smarta tradern alltid vinner i längden.

Det finns ingen anledning.

Den enda orsaken till att vi fortfarande ser stora grupper av traders agera vårdslöst i marknaden är kunskapsbrist, det är så simpelt. Förhoppningsvis kan vi bota lite av den genom vårt arbete här på bloggen, i våra kurser och i våra kanaler online.

Vi har precis lanserat en ny baskurs för dig som är ny, du kan skaffa den för “kaffepengar” här och du får något helt ovärderligt när du gör det. Kom ihåg att en “all in” trader kan vara vinnande på kort sikt, idag och kanske även i morgon – men över tid så kommer alltid den kortsiktigt tänkande traderns kapital att hamna på kontot hos den som tänker långsiktigt.

Warren Buffet är känd för sitt citat

Många finner det inspirerande, men få förstår vad det faktiskt betyder. I mina enkla termer är det den förstiktige, den smarta tradern som står med kapitalet till slut. Varför? En smart trader handlar inte i marknaden om han inte är lönsam först.

Idag har vi alla verktyg som krävs för att bli bevisat lönsam innan du riskerar pengar i marknaden, du kan utbilda dig via oss på DTS och Traderkanalen (börja här om du är ny) och lära dig från traders som redan har gått vägen och separat sig från de andra 90% som misslyckas. Det är ett måste för dig, om du vill nå fram. När du rustat dig med rätt kunskap OCH umgänge, som är den andra nyckeln så är du redo för nästa steg.

Få erfarenhet utan att riskera pengar

Det är enkelt idag, du kan hitta video på vår kanal som visar dig hur du installerar och handlar i gratis simulator via metatrader, när du övat kontinuitet i setuper och det visuella är du redo att träna i den riktiga marknaden – då kommer demkontot in i spel och här får du svar på om det du gör faktiskt är lönsamt i en riktig marknad.

Som du ser finns det ingen anledning att riskera pengar när du lär dig trading.

  1. Lär dig trading korrekt i vår kurs, du startar här i baskursen
  2. Testa och träna praktik i simulator (för att bygga mängd)
  3. Testa din plan i demotrading (riktig marknad)

Först om ovanstående 3 är klara, och du ser lönsamhet så bör du gå live. Det är den smarta vägen till lönsam trading, också enligt mig den enda rätta vägen.

Var en försiktig trader, var en smart trader.

//PS