Vad du tror om dig, påverkar direkt din chans till framgång

Av: Peter Svan


Traders, idag kommer ett kort inlägg om din tro. Jag pratar inte religion eller vad andra tror och tycker om dig som person. Jag pratar om tron som du har om din egen förmåga att faktiskt lyckas i saker. Vi alla har genom våra erfarenheter under livet skapat oss en egen tro, och vi bär med oss den tron in i allt vi gör.

I det här avsnittet pratar jag mer om ämnet.

Det kan gälla din karriär, den kan vara ditt jobb eller som i vårt fall här. Din trading.

Vi har alla skapat en undermedveten tro om huruvida vi klarar och förtjänar saker, och du ser det tydligt om du observerar människor och hur de tar sig ann utmaningar eller nya saker som de vill lära sig. Vissa människor tycks gå in i vad som helst, med en 100% säkerhet om att den kommer att lyckas – att misslyckas är inte ens ett alternativ för dem. Samtidigt ser vi hur majoriteten oftast är osäkra, tvivlar på sig själva och inte vet om det kommer klara saker.

Det leder oftast till att de aldrig kommer igång, eller ger upp snabbt efter de startar något nytt för att de möter motgång eller utmaning.

Ser man objektivt på dessa personer så möter de allihop samma motgångar, alla möter samma problem. Det är bara det att den ena personen ger upp direkt om de inte klarar det, den andra fortsätter tills de kommer förbi. Så enkelt är det faktiskt.

Objektivt är den här grejen superenkel, men när du väl står där framför problemet och ingen stöttar dig är det inte alltid lika lätt. Faktum är att det är väldigt lätt att hitta sympati hos andra när du vill ge upp, du hör oftast saker som “du behöver inte göra det där” eller “vi älskar dig ändå”. Vilket såklart är bra, och snällt – men det kommer inte göra dig framgångsrik. Jag söker själv personer och kretsar där det inte är OK att ge upp, och “självklart behöver du och förtjänar det”. Go for it!

Många gånger måste du vara din egna röst på axeln som pushar dig fram, för majoriteten tycks ge upp och nöja sig med medel och “okej”. Men vill du mer så måste du göra mer. Du kommer inte bara nå mer framgång, bli lycklig och tjäna mer pengar.

Du kommer leva ett bättre liv när du satsar, utmanar och genomför än när du ger upp och nöjer dig. Så om du behöver någon som säger till dig att det är OK att satsa, drömma och gå all in – här har du det. Det är OK.

Men det spelar ingen roll, för det är upp till dig nu. Så låt se vad du gör med det 🙂

//PS