Många pratar om disciplin inom trading och hur viktigt det  är, men väldigt få går i djupet på vad disciplin är och hur du får det.

 

I den här videon pratar jag om lösningen på disciplinsproblemen

 

Först.. Om du tror att du inte är disciplinerad nog, så är kanske fallet så – men anledningen till att du inte gör det du säger att du ska göra är djupare än så.

 

Det är på grund av dina små anledningar, din bekvämlighet och att det inte finns någon smärta kopplad med att “skippa” eller hoppa över.

 

Låt mig förklara.

 

Små anledningar: Alla klarar skaffa sig ett jobb, och de allra flesta klarar att pallra sig till jobbet och komma i tid till jobbet varje dag. Folk går till och med långt för att inte komma för sent.

 

Jag har sett folk hoppa över sin frukost, köra för fort och riskera böter, svära över hur andra människor är i vägen och verkligen springa för livet för att komma till jobbet i tid.

 

Ändå hör man dem sedan klaga på hur tråkigt det är, och att de inte utvecklas.

 

Hur kommer det sig att man offrar allt för att komma i tid?

 

Svaret är: Smärtan som kommer som en följd av att inte gå dit är större än bekvämligheten att stanna hemma.

 

Jobbet är väldigt konkret och du får bokstavligen inte din lön om du inte går dit, det leder till att du inte kan betala dina räkningar och köpa mat till din familj. Folk vet det, och är rädda för att det ska ske. Därav, smärtan är stor för att skippa jobbet.

 

En lösning för att bli mer disciplinerad är att koppla denna typen av smärta till att inte genomföra det du vill uppnå. Jag ser till exempel väldigt många prata stort om hur de ska lyckas i sin trading, tjäna pengar och bli grymma. 


Några gör det, men andra gör ingenting.

 

De hoppar över sin träningar, de skjuter upp saker… Och jag vill säga att det inte har med disciplin och göra. Det är för att du har för små anledningar till att göra det.

 

Koppla det med smärta, eller med känslan av att faktiskt lyckas. Du måste lära känna dig själv här och använda det som triggar och sätter igång dig. Det är troligen bekvämt där du är just nu, du har säkerhet och vill inte förlora det.

 

Det är naturligt… Människans instinkter är att överleva, skydda och vara säker. Inte att utvecklas, ta risker och vinna.

 

Jag tror att dagens inlägg hjälper dig, om du faktiskt agerar. Vi vet att majoriteten kan läsa den här texten och säga “ja det låter ju bra”… OCh sen gör dem ingenting. Så du har alltid ett val.

 

Agera eller inte agera, vad tror du tar dig framåt? 🙂

 

//Peter