Peter Svan

Leva på avkastningen

www.traderkanalen.se


Så, du vill leva på din trading – göra en massiv avkastning eller bara tjäna nog för att kunna sluta jobba.

Du är på rätt plats, idag ska jag berätta precis det jag ser och har gjort själv som rör JUST det. Vi inleder stark med att säga  följande, det är fullt möjligt att leva på avkastningen. Jag själv gör det, har gjort det länge och känner idag många som också gör det. Så ja, det är möjligt.

Här är den andra sidan av myntet – de flesta kommer aldrig klara det.

Naturligt undrar vi varför, så låt mig berätta vad jag ser. 

  1. De ger upp (hade fel inställning(förväntningar när de startade).
  2. De har inte nog med kapital för att leva på avkastningen.
  3. De blir övertalade av närstående att inte satsa på trading.

Det finns säkerligen fler orsaker som jag inte tänker på just nu, men jag satt och diskuterade ämnet med två av mina mentorelever i helgen och det här är vad jag har sett om och om igen de senaste 10 åren.

Så, ärligt talat så ger de flesta upp innan de når fram. Många tror att det ska gå snabbt, även om de hör någon som mig säga “det tar tid”, “det kräver MASSOR med jobb” och liknande så tror människor ofta någonstans inne i sig själv att det inte gäller dem. Det är en psykologisk begränsning som slår tillbaks senare.

När de sedan inser att det tar lång tid så söker de genvägar, det är oftast då det börjar gå snabbare utför. Resultatet av genvägar är oftast, större förluster i marknaden, inköp av diverse material eller robotar som verkade bra men som givetvis inte fungerade. Därefter kommer snart slutsatsen “trading fungerar inte” eller liknande.

Väldigt ofta i det läget så man på om marknaden ens går att vinna över, eller om det faktiskt är omöjligt.

Det som du glömmer här är att du inte har grundlag till att faktiskt göra den bedömningen, kom ihåg – du har inte gjort jobbet.. Du har försökt ta genvägar som sedan slog tillbaks. Om du ser tillbaks på din resa i framtiden kommer du kunna ha en objektiv syn (åtminstone om du är ärlig med dig själv) och se de här beteendena lättare.

Men det är i grunden vad jag ser om och om igen.

Så låt mig upprepa, det är självklart möjligt att lyckas MEN det kräver massvis med jobb. Det kommer troligen inte gå snabbt, men om du inte ger upp så kommer du möjligen fram! En annan viktig sak är stöd från närstående, det är tyvärr sällsynt när du gör något som de flesta andra inte gör och om du har det är du lyckligt lottad.

Sök en grupp med traders som redan handlar live just nu, inte folk som försöker lära sig nu, har försökt men misslyckats. Det är stor skillnad på informationen du får beroende på vem du frågar. Fråga de som har lyckats, de kommer ge dig råd för hur du ska göra och säga att du bör satsa – de som har misslyckat själva kommer berätta varför du inte ska göra det, eller varför det inte går.

Varför? Det är simpelt. De som misslyckats skulle känna sig ännu värre om du faktiskt lyckades, så det är bättre om du inte testar. “Misery loves company” är ett känt uttryck, så sök inte negativitet och misslyckanden om du vill ha bästa chans att lyckas.

Sök positivitet och framgång.

Så punkt 1 och 3 är ansvarig för 99% av alla som inte lyckas leva på avkastningen, punkt 2: bristen på kapital är nästan obefintlig. Om du är såpass duktig att du gör en jämn avkastning och har färdigheterna som krävs så kommer kapital att lösa sig, det finns massvis med folk som är villiga att investera i traders som är duktiga och har dokumentation på det – mig själv inkluderat.

Så, jag vet att den här artikeln inte alltid är den mest populära. Om du är ny vill du läsa om hur enkelt det är och varför du inte behöver göra något arbete, utan “gör den här hemliga strategin som är enkelt och tjäna pengar varje dag hela tiden”.Om du misslyckats vill du läsa om varför det inte fungerar, marknaden är manipulerad och mäklaren lurar dig eller kanske om andra som misslyckats, för om du inte har lyckats kan ju ingen annan göra det – eller hur?

Skämt åsido, var ärlig med dig själv. Det är möjligt, ha självinsikt nog att se vart du är i processen och om du faktiskt har gjort jobbet som krävs för att ge dig själv en ärlig chans. Här är min approach på ämnet.

Om du inte har:

  1. Gått en seriös traderutbildning gjord av en RIKTIG trader
  2. Har handlar i simulator/demo tills du utvecklat en statistisk fördel
  3. Jobbat kontinuerligt varje dag i 6-18 månader på steg 1-2

Så har du ännu inte gjort jobbet som krävs för att ge dig själv en ärlig chans att lyckas med din trading och du lurar dig själv om du säger att det inte fungerar, att du inte kan eller att marknaden är manipulerad. Du har bara inte givit dig själv chansen att lyckas ännu!

Ge dig själv en chans,

Önskar dig massiv framgång och ambition,

-Peter