Peter Svan

www.traderkanalen.se

HUR DU VET OM EN STRATEGI FUNGERAR


Många är i en fas av inlärning, tester av olika strategier och modeller och vissa handelsregler verkar fungera ibland och andra inte alls. Bra, det är fullt naturligt och en del av den riktiga processen för att lära dig trading.

En trader har många val att göra, men målet för samtliga är gemensamt – att göra en avkastning.

Många tar genvägar, som blir senvägar eller slutar vid ett stup utan återvändo. Några få går hela vägen, löper linan ut.

I det här inlägget ska jag igen prisa och promota hur viktigt det är att handla i simulatorn först, bli vinnande först och varför du måste träna mycket mer innan du går live. Åtminstone om du vill bli en vinnare i marknaden.

Här är ett kort klipp från en av mina gruppträningar.

Så, alla vill bli lönsamma i sin trading – men få blir det. Det handlar inte bara om psykologi, även om det är en stor faktor till varför många inte lyckas. Men det handlar också om tålamod och process.

Vi har högt tempo i dagens samhälle, men högt tempo i din trading gör att du kommer sist.

Jag testade själv många genvägar under min läroperiod, vissa kostade en liten slant och andra blev riktigt dyra lärdomar. Jag pratar här om saker jag testade i marknaden, (t.e.x att ta affärer på råd ifrån andra, testa strategier utan att ha exakta regler som jag hade backtestar själv tusentals gånger etxc).

Många går igenom dessa fallgropar, och om du är ute efter genvägar så finns det bara en väg att ta. Den riktiga vägen.

Här är den: Välj en strategi och backtesta+justera i sim tills du är lönsam.

Det är den enda vägen till lönsam handel, bli en vinnare – you name it.

Den viktiga frågan nu blir hur du kommer dit, jag kan berätta hur jag kom dit. Jag började med att läsa online, det här var idag 13 år sedan och även om det fanns mycket information då så var det ingenting emot vad vi har idag. Det är också det största problemet, eftersom att alla åsikter gjorde mig förvirrad, och när du är ny är det riktigt svårt att veta vilken väg du ska gå, vad du ska välja etc.

Snabbspolar vi 4 år fram så hade jag testat MASSVIS med olika källor, strategier, mönster, candlesticks, indikatorer, nyhetsbrev, signaler – allt. Ingenting fungerade kontinuerligt.

Här är grejen, jag missade den viktigaste faktorn av allt. Bli lönsam innan du riskerar pengar i marknaden.

Det är vad trading simulatorn är till för, den är gratis på flera ställen och därför finns det ingen anledning att gå vägen jag gick som också kostade mig flera hundra tusen i förluster i marknaden -. enbart på grund av okunskap. Men man vill inte erkänna det för sig själv där och då.

Jag ser det här konstant hos nya traders, tyvärr. Om och om igen. Kanske du kan hjälpa mig att sprida ordet, hjälpa folk att lära sig rätt ifrån börjar och att inte riskera pengar innan de är lönsamma i marknaden. Även om det inte är en garanti att vara lönsam i simulator, så har du åtminstone en markant större chans att lyckas än om du går blint ut och testar olika saker som du inte testat själv.

Det handlar i det här läget inte om vilken strategi du ska välja nu, det handlar om processen för hur du blir lönsam som trader.

Hoppas det här artikeln hjälper dig, se mitt senaste videomeddelande till dig här.

Peter Svan

www.traderkanalen.se