Peter Svan

Hur jag verifierar mina resultat och följer upp

www.traderkanalen.se

Det här inlägget handlar om resultat, track record och hur du följer upp dig själv och dina resultat.

Låt mig först lägga ett fokus på hur du delar dina resultat, det är enormt stor hype på nätet idag och en stor stolthet finns i prestationer och resultat. Det har lett till att många postar analyser online, och tar sedan bort dem om dem var fel. Om analysen var korrekt så kommer det snart en “jag sa ju att den skulle gå upp” eller liknande.

Så innan jag går in på resultat, min syn på det och vad jag gör själv så låt mig först poängtera. Ingen seriös trader gör sådär, ingen seriös trader stoltserar överallt med sina resultat och ingen seriös trader frågar andra konstant “vad är dina resultat”. En seriös trader fokuserar på sig själv, sin business som trader och vad han/hon kan göra för att förbättra sina resultat.

Det vi har sett de senaste 10 åren online är trader som försöker visa en livsstil som de inte har, de hyr ett hus och filmar och lägger upp på instagram. De ser en lamborghini på gatan, ställer sig bredvid och tar ett kort och postar på instagram. Det är så mycket fake när det gäller resultat, och många hänger upp sig på det. Precis som om vad andra gör skulle spela någon roll för dig, mig eller någon annan.

Det gör det inte.

Här är min syn på det, jag delar mycket erfarenheter och kunskap online i mina kanaler. Det är inte för att visa “hur bra jag är” eller “hur mycket pengar jag tjänar”. Om jag ville det skulle jag visar bilder på vår lägenhet i Alicante, vår megavilla utanför Göteborg, massvis med bilder på min splitternya Camaro, hur min fru inte behöver ha ett jobb, mina barn inte behöver gå i vanlig skola etc etc. Det kanske hade inspirerat några få, men jag tror att de som blir inspirerade av de materiella sakerna är i trading av fel anledning och kommer ge upp när motgångar kommer eller en tuff period.

Jag delar mina erfarenheter och kunskap för dig som vill höra dem, relaterar till dem och drar lärdomar av dem. Om du inte gillar dem, byt kanal.Det är så simpelt egentligen, följ enbart det som fungerar för dig. Det spelar ingen roll vad som fungerar eller inte fungerar för mig eller andra, du måste fokusera på DIG om du ska ha en chans. Det är simpelt verkligen, lyssna på mina videos och om de hjälper dig. Använd det för dig själv, du behöver inte posta en bild av ditt bankkonto eller en resultatbild av ditt tradingkonto bara för att det hjälpte dig. Även om onlinevärlden ibland verkar “kräva” att du ska posta saker online kan jag säga följande, du måste ingenting. Om du vill, gör det – annars gör det inte. Enkelt.

Här pratar jag om track record och resultat. (gammal video)

Här är bilden från video, ett av mina konton under en tvåårsperiod.

Notera en viktig sak här, resultaten i bilden över visar bara en sak. Vad jag presterade på ett av mina konton under cirka två år, de har ingen som helst relevans till dig och din trading så jämför INTE med dig själv.

En viktig anledning till varför du inte ska jämföra resultat med andra är: Resultat är väldigt olika och vad som “bra” är extremt individuellt. En trader som har 10 000kr på sitt handelskonto och gör 100% avkastning har tjänar 10 000;-, och även om den procentuella avkastningen är väldigt bra så är summan väldigt liten.

En trader som har 10 000 000 på sitt handelskonto och gör 12% på ett år har gjort 1,2 miljoner även om den procentuella avkastningen inte är lika hög som den andra tradern.

Här är min viktigaste takeaway från det här inlägget, sluta jämför med andra – fråga inte andra vad dem gör. Gör matematiken för vad du behöver och fokusera på att jobba för att nå dit. Om du är seriös med att nå dina mål måste du jobba på dig själv, förbättra dig själv och det går inte om du konstant fokuserar på vad andra gör.

Fokusera på dig själv

Det är vad jag gör, rekommenderar och promotar. Någon tycker säkert annorlunda, och det är helt OK. Det enda jag räknar med om du tycker annorlunda är att du lägger upp dina bankkonton, dina löneslippar och dina deklarationer online. Det är ok,  jag kommer ej titta på dem och rekommenderar inte andra att göra det heller. Jag vill promota en community med fokus på framgång, oavsett vad din tolkning av det är. Inte en community av stolthet, fake news och “jag sa ju det”.

Sommaren 2019 så bytte jag mäklare igen, om du såg videon över så vet du att det är något som händer då och då. Du kan följa resultaten på ett av mina handelskonton från starten i Juli här.

Här är varför jag bytte mäklare igen 2019, (det har med nya ASIC regleringar att göra)

PS: Du kan följa resultaten från ett av mina handelskonton här, copytrading via MQL är också tillgängliga för DTS medlemmar.

Det finns några bra verktyg för att följa upp sig själv och sina resultat, vilket du absolut bör göra. Ett av de viktigaste verktygen här som jag själv använder är Myfxbook, du kopplar ditt konto och får därefter automatiserad loggföring och statistik. Det är myfxbook som används i videoexempel du ser överst samt screenshoten med resultaten från ett av mina konton.Du behöver inte visa ditt profil offentligt på myfxbook, du kan ha den privat och använda den för att bli en bättre trader.

Hoppas den här artikeln hjälper dig få perspektiv på resultatfrågan, och får dig att fokusera mer på dig för i slutändan – är det det enda som betyder något 🙂

-Peter Svan