Peter Svan

Varför din integritet är nyckeln för att krossa marknaden


Jag skriver den här artikeln för att ge dig perspektiv och förståelse för djupet av kunskap en professionell trader besitter. Nya traders tenderar leta efter “rätt strategi” eller vart man ska köpa och sälja, vilket leder till att de missar den viktigaste biten.

Personen som utför strategin.

Likt en racingbil så är den bara så effektiv som dess förare, kan du inte köra bil så kommer du inte snabbare runt banan för att bilen är av hög kvalitet. Trading är mycket likt, och jag ser konstant nya traders leta efter den bästa bilen innan de lär sig köra. Jag pratar ofta om två delar hos en vinnande trader,

  1. Vinnande trader
  2. Vinnande strategi

Du måste ha båda delar om du vill tjäna pengar som trader. Det jag ser majoriteten sakna idag är tålamod, och inte i den bemärkelsen de behöver vänta på något men snarare att de inte förstår att det kräver hårt arbete på flera plan.

Närmare bestämt, din integritet. Vissa tar det här ämnet vädigt personligt, och det är okej – men om du inte inser att du behöver förbättra dig själv kan du inte bli en bättre trader. Så om du är redo ska jag ge dig perspektiv.

De flesta är duktiga på att hålla löften de ger till andra, om du säger till din son eller dotter att du ska hämta dem på skolan klockan 15 så kommer de flesta att göra det.

Men hur många har sagt “på måndag startar dieten”…. och sen gjorde den inte det. Vad var det som precis hände? Du bröt ett löfte som du givit dig själv och det här är starten på en spiral där du gräver dig själv djupare och djupare och förlorar din integritet, även förmågan att hålla löften som du ger dig själv.

Om du inte håller löften som du ger dig själv kommer trading att bli en stor utmaning för dig, för här har du ingen annan som håller dig ansvarig. Jag ser ofta hur just integritet är den primära faktorn traders behöver förbättra tillsammans med detaljer i form av entry, exit och strategier för själva affären. Igen, en vinnande trader besitter bägge två. Vissa vill inte inse hur viktigt integritet är och än mindre erkänna för sig själva att de behöver lägga arbete på sig själv och bli bättre.

Förstå mig rätt, du är perfekt precis som du är idag – oavsett vem du är. Jag vet det eftersom att du är ett resultat av dina handlingar, du har format dig själv precis som du är. Därför är du perfekt.

Det är också därför som du måste ändra dig och dina vanor och du ska göra något nytt, eller något som du anser är bättre. Vill du se förändring, måste du ändra dig.


Lyssna på avsnitt 19 av traderkanalen i videon över eller på spotify. Här går jag djupt på just det här ämnet. Jag lär dig steg för steg hur du mästrar det psykiska planet som trader och bygger en statistisk fördel i marknaden i den här steg för steg kursen.

Hoppas artikeln hjälper och ger dig perspektiv att växa,

 

-PS