Peter Svan

Hur du tjänar pengar i trading


Den här artikeln är för dig som vill tjäna pengar i marknaden. Ska du vara en trader som gör en avkastning och tjänar pengar måste du ha en plan som är vinnande.

Men först vill jag lära dig varför majoriteten förlorar.

Du har hört termen “köpa billigt och sälja dyrt”, eller hur? Men har någon visat dig konkret exakt hur du hittar när en aktie eller ett valutapar faktiskt är billigt att köpa? Den här minikursen är gratis och ger dig detaljer och videos på exakt hur jag gör. Du hör författare, föreläsare och “experter” säga hur viktigt det är att köpa billigt och sälja dyrt, och visst är det enkelt att sitta med en graf och visa vart det var billigt och vart det var dyrt.

Markera ordet var.

En trader kan inte leva på var, du lever på vad som sannolikt kommer att ske. Jag lär ut hur viktigt det är med statistik och hur du måste tänka i linje med sannolikheter. Faktum är att du måste applicera ett sannolikhetstänk om du ska ha en chans att tjäna pengar i marknaden.

Många nya traders fokuserar på “den enkla vägen”, man tror att det finns en magisk strategi, insider information eller att någon självutnämnd expert som säljer böcker och kurser kan visa dig “hemligheten”. Jag har alltid varit väldigt öppen med allt, det finns ingen hemlighet, det är ingen hjärnkirurgi men du måste arbeta hårt och lära dig ifrån de som redan är där du vill vara. Det är därför du kan lära dig blir en vinnande trader genom att följa mig, lära dig ifrån mig och vara med mig live på onsdagar i DTS Live.

Jag lever det jag lär, och jag har gjort det väldigt länge. Mentorer och rätt information kan förändra ditt liv, och det kommer göra det – men bara om du agerar och är villig att byta det du redan vet mot det som du behöver veta. Jag läste en gång att allt du vet idag, har gjort dig till den du är – och om du vill bli något mer måste du lära dig något nytt.

Så när du försöker bli en vinnande trader utan att ta bort ditt gamla, lära dig nytt och vara med andra som redan är där du vill vara kommer du inte fram.

Om du vill bli mer positiv som människa, sluta umgås med negativa och giftiga människor. Vill du bli en vinnande trader, sluta snacka strunt med andra som håller på att lära sig trading – kontakta och spendera tid med någon som redan är vinnande.

Ekvationen är simpel.

I det här avsnittet pratar jag mer om hur du tjänar pengar i marknaden, hur du hittar vart priset sannolikt kommer att vända baserat på obalanser i utbud och efterfrågan.

Om du lär dig lära priset, hur du ser vart efterfrågan är större än utbudet och omvänt så besitter du kunskap som kommer göra dig vinnande, långsiktig och vinnande i alla klimat och marknader.

I varje marknad kommer du se olika deltagare, låt oss kalla dem spelare. Vissa spelade är proffs och har nästan obegränsade resurser och kapital, andra är nya och handlar med några tusen eller ett par hundra tusen. Proffsen är de som kan få priset att röra sig, de kan bokstavligen flytta priset på en tillgång eller i en marknad genom att skapa såpass mycket efterfrågan eller utbud med sina ordrar.

När det sker så lämnar det avtryck, ungefär att en elefant lämnar fotavtryck i djungeln lämnar proffsen sina avtryck i grafen. När du lär dig identifiera avtrycken kommer du se vad som är billigt och vad som är dyrt, proffsen visar dig vägen och du kan ta rygg på dem genom att lära dig läsa priset som ett proffs. Jag formade DTS Masterclass som en steg-för-stegkurs där du lär dig just det, jag tar också personligen ann en mindre skara traders och coachar den personligen till framgång i mitt mentorprogram, men jag jobbar inte med vem som helst.

Hoppas artikeln hjälper och ger insikt,

-PS