Peter Svan

Varför allt handlar om kontinuitet


Ingredienser de flesta saknar är kontinuitet, egenskapen att fortsätta framåt på samma sätt – i samma riktning även om resultaten ännu inte syns på pappret. Det är skillnad på att höra något och lyssna, på samma sätt är det olika saker att “veta” något och att faktiskt förstå det.

För mig handlar allt om vad du faktiskt gör, du kan predika hur mycket som helst om hälsosam livsstil – men om du inte är hälsosam själv så spelar det liten roll. Du är inte vad du vet, du är vad du gör.

Många traders självsaboterar under sin inlärningsprocess, det är sanningen. Ja, det är svårt. Ja, det tar tid – men det vet du redan. Så varför försöker du ta genvägar som du också vet kommer kosta dig både pengar, tid och ditt goda humör?

Jag tror att det i grunden har med självförtroende att göra, du “vill” lyckas men du tror inte innerst inne att du kan göra det. Om du faktiskt trodde det, varför skulle du isåfall göra något som du vet kommer att gå fel?

Det är i dessa tider som många skyller på andra saker, det kan vara strategin, mäklaren, andra personer “min kompis tipsade om det här” eller liknande. Men de glömmer alltid sig själva, de kan ha en lång lista på ursäkter till varför de inte är i mål – men de har glömt att skriva upp sig själv på listan som en orsak.

Du är den enda anledningen till varför du inte lyckats ännu, och det ligger i kontinuitet. Du är för snabb med att byta riktning, fokus och låta resultaten komma över tid. Få är villiga att acceptera det, för det är enkelt att skylla ifrån sig och det värsta av allt är att andra som har samma mindset, kommer att acceptera dig och dina ursäkter.

Här är en grundsten – Om du vill lyckas på riktigt, oavsett vad du tror innerst inne att du kan eller ej så är här en sanning för dig. Du kan lyckas, men du måste sluta självsabotera. Välj en riktning och gå all in på den, över en lång tid – sluta hoppa på nya saker, byta saker och titta mer på andra än vad du gör själv.

Ja, det är bra om andra lyckas – men du måste se till att du lyckas, för ingen annan kommer göra det. Jag kan hjälpa dig, ge dig resurserna och vägledning. Men om du inte följer råden, hoppar runt i strategier och mister fokus så fort något händer kommer ändå inte nå fram.

Det är ett beslut du måste ta, att rida linan ut oavsett hur lång tid det må ta.

Tar du beslutet?

Hoppas artikeln hjälper och inspirerar,

-PS