Peter Svan

För dig som vill bli en vinnande trader


I det senaste avsnittet av Traderkanalen pratar jag om att bli en vinnare i marknaden, hur allt i grunden handlar om att göra jobbet som krävs. Här är en sanning, som du kanske inte gillar – men som du behöver höra.

Du måste ta ansvar.

Oavsett vad som händer, sker eller skapas i ditt liv så är det ditt “fel” eller skapat av dig – ingenting annat. Jag vet att vissa inte gillar den tanken, utan gillar mer att spela offer och tänka att saker “händer dem”. Vilket är inkorrekt, ingenting händer emot dig – allt sker för dig. Visst är det svårt att se det på det sättet i vissa situationer, men allt som oftast kommer det något positivt ut av allt som sker.

Jag menar, vad för positivt kommer det ut av att vara negativ och spela offer?

Så, låt oss gå in på jobbet som krävs.

Idag så gör du för lite, låt oss vara ärliga – du behöver jobba hårdare,smartare och mer effektivt med din trading. Det gäller dig, det gäller mig och alla som vill lyckas där ute. De här orden relaterar direkt till 99% av alla som läser, men ungefär 10% tar det till sig.

Jag har märkt genom mina år att ytterst få är villiga att göra jobbet, alla pratar – få agerar.

Är det kanske så enkelt att lyckas egentligen, att du enda du faktiskt måste göra är det som alla andra inte orkar, vill eller kommer på ursäkter för att slippa?

Jag har sett det vara sant mer än en gång, faktum är att det är en återkommande faktor.

Det är lätt att skylla på någon annan för dina förluster, det är lätt att intala dig att något annat är “bra” för att slippa jobba för det du egentligen vill, det är också enkelt att tala nedlåtande om andra som jobbar hårt för att framställa dig själv i god dager för att du inte gör det du borde göra – vilket är att gå för din dröm, ditt mål – det som du vill ha.

Vad det än är.

Om du tar med dig något av det du läst hittills, sluta vara ett offer. Saker händer inte emot dig, världen är inte emot dig – allt sker för dig om du väljer att se det så.

Varför pratar vi om det här, jo – för att det är direkt relaterat till din trading. Du kan inte bli en vinnare i marknaden om du inte tar ansvar, sluta spela offer och utvecklar ditt mindset. Jag hör ofta nya traders klaga på saker, “strategin fungerar inte”, marknaden är “manipulerad”, mäklaren scammar mig.

Kom igen, du “scammar” dig själv om du intalar dig dessa ursäkter som en anledning till varför du inte lyckas.

Den enda anledningen till varför du inte lyckas är för att du ännu inte gjort jobbet som krävs, jag vet inte hur mycket jobb du behöver göra och det borde inte spela någon roll för dig om det är 6 månader eller 6 år. Om det är viktigt för dig, gör du vad som krävs.

Traders, jag hoppas du tar det här som en spark i rumpan och inspiration till att jobb hårdare – för det är vad du behöver, jag behöver och ALLA behöver.

Let’s go.

-PS