Peter Svan

Hur du skapar rutiner som gör dig till en VINNARE


Här är en fråga till dig, vilka vanor och rutiner som du har idag håller dig tillbaks från din nästa nivå?

 

Du är perfekt som du är idag – varför? För att du är en laggande spegelbild av dina vanor och rutiner. Vi är vad vi gör upprepade gånger.

 

Det är därför du är perfekt formad precis som ett resultat av dina vanor. Här är nästa grej, många av oss ser enbart på resultatet och försöker ändra det utan att ändra vanorna som producerar resultatet. Det är omöjligt.

 

Om du vill gå ned i vikt handlar det inte om att ändra siffran på vågen, det handlar om att ändra vanorna som producerade det resultatet. I det fallet, ändra dina matvanor.

 

Om du vill ha mer pengar handlar det inte om att försöka ändra kontovärdet, det handlar om att ändra de ekonomiska vanor som gav dig resultatet.

 

Om du vill vinna mer i din trading, ja du förstår poängen. Då måste du ändra de rutiner, processer etc som tog dig dit idag. Byter du strategi utan att göra ovanstående, kommer du inte se långvariga resultat.

 

Du är perfekt precis som du är, kom ihåg.

 

Här är också nästa punkt, om du vill ändra resultatet måste du ändra dig. Om du vill ha bättre resultat så måste du bli bättre.

 

Men jag var ju perfekt sa du? Yes, du är perfekt för den versionen som du är just nu – om du vill bli något annat, något mer eller något bättre måste du bli perfekt för just det resultatet. Det är därför man säger att kunskap är nyckeln, men många glömmer att du också måste använda den.

 

Du kan studera hur mycket du vill, men om kunskapen stannar i teori och aldrig blir praktik så kommer du ändå inte framåt. Det handlar allt om vanor och agerande, du måste agera. Du kanske har hört om 80/20 regeln, i företagande pratar många om att 80% av omsättningen kommer från 20% av säljarna, eller produkterna eller vad det än gäller.

 

Här är ett problem, majoriteten lägger 99% eller mer av tiden på studier och information, och nästan ingenting på att praktik. Det leder till flera saker, först överinformation som gör dig mer förvirrad än klok. Därefter osäker på alla olika perspektiv, ett exempel är när du studerar trading.

 

Du lyssnar på mig som säger “använd ej indikatorer” och sen läser du en bok från en säljare/författare som säger “den här inställningen på indikatorn är lösningen”. Vad är rätt?

 

Frågan för dig är inte vad som är rätt, utan vad du får resultat på själv. Inte jag, inte någon säljare som pushar indikatorer/böcker och generell kunskap. Det handlar om hur du kan bygga processer, rutiner och regler som ger dig resultat.

 

Här är en övning för dig som vill bli bättre och skapa förändring.

 

  1. Vart vill du?
  2. Dokumentera dina vanor/rutiner och beteenden för en vecka
  3. Gå igenom vad som hjälper/stjälper dig
  4. Justera dina vanor, ersätt dåliga och sätt in nya som är i linje med ditt mål.

 

Fyra steg som kan förändra allt, och kom ihåg – du är bara ett beslut ifrån rätt beslut.

 

-PS