Peter Svan

Välj rätt strategi idag


Jag skriver den här artikel för dig som lär dig trading, utbildar dig just nu eller har försökt en lång stund. Du vet säkerligen att det finns många olika strategier, teorier och därmed en stor hög med åsikter om vad som är rätt, fel och vad du “måste” göra.

 

Först, det finns inget måste – inte ett enda. I trading finns inga måste, precis som att priset inte “måste” röra sig en viss riktning för att X faktorer säger det så måste du som trader inte göra något.

 

Det finns däremot många saker som är fördelaktiga för dig, och som du kanske måste göra för att uppnå ett visst resultat.

 

Jag är exempelvis helt övertygad om att du måste ha en vinnande strategi OCH ett vinnande mindset för att vinna, en vinnande strategi räcker inte om du inte är mogen nog att vara en vinnare.

 

En marathonlöpare kan studera hur mycket strategier för att vinna marathon som helst, men om han inte tränar sin kondition eller faktiskt löpning hjälper inte den perfekta strategin någonting. Han vinner inga lopp för det.

 

En trader står inför samma process, du måste välja en strategi och först den till fullo – därefter måste du utföra. Då måste göra följande,

 

  • Bygga praktisk erfarenhet (massor)
  • Skapa bevis för dig själv (massor)
  • Bli vinnande i simulator/demo

 

När du gjort de tre punkterna är du redo att börja handla med riktiga pengar, inte innan. Läs det igen, inte innan.

 

Praktisk erfarenhet kan du bara få genom att skapa en exakt lista med regler och sen utföra den, precis som att löparen måste ut och faktiskt springa så måste du ta trades i simulatorn. De flesta fastnar i en endlös loop av youtubevideos, böcker,seminarier och spenderar för lite tid i sim (där du faktiskt blir en trader).

 

Det handlar inte om att kunna allt, ha mest kunskap eller läsa alla böcker. Det handlar om att kunna din grej exakt, mästra den och vara disciplinerad.

 

Förstå följande, strategi är viktigt – men inte allt. Om du inte är en vinnande trader och jag ger dig en vinnande strategi kommer du inte vinna för det, du måste utveckla alla punkter för att bli vinnande.

 

Vinnande mindset + vinnande strategi = vinnande trader.

 

Simpelt.

 

Här är några tips för hur du gör dig själv till en vinnare,

  1. Välj en strategi och ignorera allt annat
  2. Träna på den strategin tills du får resultat, eller inte får resultat.
  3. OM du får resultat i simulator, få ut och testa i demo.
  4. Får du resultat där med över en längre tid, är du redo för live med riktiga pengar.

 

Sluta leta efter “rätt strategi”, det finns ingen generellt rätt strategi – men det finns en rätt för dig. Hur hittar du den? Välj en strategi baserad på logik, som är logisk för dig och göra stegen över.

 

Ja, du måste göra jobbet. Du kan tyvärr inte kopiera någon annan, även om den fungerar för dem är det inte säkert den fungerar för dig. Du måste göra jobbet.Det är vad jag lär ut i mina kurser, mina mentorprogram och seminarier. Hur du faktiskt blir en vinnande trader och kan klarar dig helt på egen hand. De här principerna är som du förstår långt viktigare än en strategi, även om du måste ha båda.

 

Jag kan göra dig till en vinnande trader för att jag kan berätta vad nästa steg är för dig, vad du måste göra i varje situation. Det är vad vi gör i DTS. Vi lär dig också en modell som fungerar, är logisk och som anpassas till dina mål och din situation.

 

Men du måste göra jobbet och investera i dig själv, ingenting är gratis förutom saker som kostar pengar. (Det tar tid, eller är information som är gratis för att den inte är tillräckligt). Fel information är vad som kostar dig mest, både i pengar och tid. Köp rätt information och stöd i min masterclass, du finner alla kurser här.

 

Traders, hoppas artiklen hjälper.

 

Väl mött,

 

-PS